OBRATITE PAŽNJU: Ove namirnice ne smete jesti kada ste prehlađeni!

h1

Hrana koju unosimo u organizam može pogoršati stanje prehlade. Potrebno je voditi računa o ishrani i paziti na to da unosimo zdrave namirnice u organizam.

h1

Postoji hrana koja se ne preporučuje jesti ni onda kada smo zdravi, što naravno znači da je ne biste smeli konzumirati, pogotovo onda kada ste prehlađeni. Na primer, pržena hrana koja se teško probavlja i nije nutritivno bogata. Ne biste smeli konzumirati niti kiselu hranu poput agruma ili ukiseljenog povrća, kao ni zaslađene i gazirane sokove, jer ne sadrže vitamine i dodatno oslabljuju vaš imunitet.

Ono što takođe slabi imunitet onda kada ste bolesni jeste kafa koja može izazvati dehidraciju tela. Jednako kao i kava, alkohol se takođe ne smije konzumirati kada vam je telo umorno od bolesti. Naime, alkohol se nikako ne sme konzumirati s lekovima, jer može biti poguban za organizam. Svakako nastojite izbegavati mleko i mlečne proizvode zbog toga što će vaš kašalj biti još gori i isušiće vaše grlo.

h2

Kada je vaše telo umorno, oslabljeno i bolesno, nije preporučljivo konzumiranje kolača, slatkiše, masne i začinjene hrane, kao ni hrane koja je bogata ugljenim hidratima. Važno je razmišljati o ishrani kada vas iznenadi bolest, jer je ona veoma bitna. Bilo bi dobro kada se ove namirnice ne bi nalazile u vašim obrocima dok ste bolesni. Jedino što vam može pomoći kako bi vaše telo postalo otporno na bolesti jesu zdrava ishrana i lekovi, stoga pažljivo birajte šta unosite u organizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *