Revolucionarni lanci za snijeg kao spas za teške zimske uvjete (VIDEO)

lok1

Upoznajte neobičan sustav protiv proklizavanja – ROTOGRIP! “Lančana reakcija” koja pritiskom na tipku unutar vozila stvara podlogu između gume i površine kojom se vozilo kreće kako bi se smanjila mogućnost proklizavanja. Pogledajte video u nastavku!

ROTOGRIP je zanimljiv sustav koji se montira ispod vozila pored samog kotača, kako bi bez potrebe izlaska iz vozila, umanjio mogućnost proklizavanja. Hladna fronta koja je zahvatila Hrvatsku možda nije razlog stavljanja lanaca na pogonske kotače, no snježni nanosi kojima svjedočimo u nekim dijelovima Hrvatske definitivno bude zanimanje za ovakvu inovaciju.

lok1

ROTOGRIP povećava trakciju za 45%, no manjkavost je mogućnost korištenja jedino prilikom nižih brzina kretanja, što je u takvim uvjetima i vrlo logičan slijed.

ROTOGRIP rotira više lanaca neposredno na podlogu kojom se vozilo kreće, pri čemu vozilo upravo na mjestu kontakta s podlogom prelazi preko rotirajućih lanaca, a time stvara dodatnu sigurnost i nepotrebno zaustavljanje te izlazak iz vozila u prilično opasnim uvjetima na cesti.

Kako stvarno funkcionira sustav, provjerite u nastavku.

POGLEDAJTE VIDEO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *